Privatisering

Information omkring nedklassificering af Aarhus Kommunes veje i GF Vængernes område:

August 2024: Status på nedklassificeringen

Lige før påske indsendte vi i grundejerforeningen høringssvaret udarbejdet af Rambøll til Aarhus Kommune. Og det lykkedes da også at få bekræftet modtagelsen.

Efter en rimelig sagsbehandlings tid havde vi en forventning om en dialog med kommunen omkring de forskellige forhold, mangler og andet, som er nævnt i rapporten fra Rambøll. Det er store mangler, som er påpeget af Rambøll. Især stikledningerne fra rendestenbrøndene er i en elendig forfatning, og det vil være mega dyrt at udbedre dem. Der mangler desuden kort over ledningernes præcise placering. Kommunen har heller ikke selv undersøgt stikledningerne og har kun tjekket brøndene ovenfra. Her har Rambøll haft et firma til at lave en kamerainspektion, hvor det umiddelbart var muligt.

Vi kunne dog se, at forskellige fliser, asfaltstykker og asfalt på fartbump blev mærket op på forskellig vis i maj. Ok tænke vi – nu går man i gang med at udbedre manglerne. Og den værste vej i Skovgårdsvænget fik da også et helt nyt slidlag lagt på i starten af juni måned.

Kommunen har skiftet nogle revnede fliser i juni og juli. Desværre er mange af dem allerede revnet igen.

Sideløbende prøvede vi at få kontakt til den ansvarlige sagsbehandler i kommunen, hvilket lykkedes med stort besvær i juni – på telefon. Meldingen fra sagsbehandleren var bl.a. at kommunen kun vil give fem års ”garanti” på stikledningerne og på rendestenbrøndene. Herefter står grundejerforeningen så med den fulde vedligeholdelse for egen regning. Men på den baggrund ønsker vi ikke at overtage stikledningerne og brøndene, da standen er så ekstrem dårlig. På den baggrund ønskede vi nu et personligt møde med kommunen for at få en ordentlig dialog. Det er nu endelig lykkedes at få et møde i stand efter kontakt til både rådmand og direktør. Så i starten af september får vi måske en afklaring på, hvor vi står henne. Men det lader til at være noget op ad bakke.

Kommunen har desuden udskiftet en del revnede fliser på de kommunale fortove i juni og juli, men desværre er mange af fliserne allerede revnet igen. Og så fatter vi ikke, at de forkert udførte fartbump/ramper på stamvejen i Jegstrupvænget ikke er blevet lavet – trods mange løfter!!! Jo – der er nok at tage fat på.

Heldigvis har vi en fin løbende dialog med vores naboforening mod nord: Ejerlauget Jegstrup by, vedrørende et fremtidigt samarbejde omkring vedligehold af veje m.m. Hvis eller NÅR nedklassificeringen, bliver en realitet, vil vi kunne fremlægge et fælles forslag til fremtidig økonomi samt planer for vedligehold.


Juni 2024: Status på privatisering af veje

Vi venter på svar fra kommunen vedr. vores høringssvar, og vi begynder nu at rykke dem. Vi er desuden i rigtig god dialog med vores naboforening mod nord, Ejerlauget. Vi drøfter p.t. en fordelingsnøgle til de fælles udgifter, en samarbejdsaftale, og begge foreninger er i gang med at indhente tilbud fra firmaer vedr. græsslåning m.m. og snerydning/glatførebekæmpelse. Der bliver jo en del ekstra areal, som vi skal vedligeholde fremover. Varmeværket deltager ikke forarbejdet p.t., men vi forventer da, at de vil betale deres andel af udgiften til vedligeholdelsen.

Det er sandsynligt, at vi kommer til at overtage vedligeholdelsen allerede fra årsskiftet, men nu må vi se, hvad der sker. Det store politiske flertal i Aarhus Byråd for vejprivatiseringen er intakt, omend det juridiske grundlag nu skal tjekkes en ekstra gang. Og som førnævnt skal vi sandsynligvis have en ny ekstraordinær generalforsamling inden årsskiftet med mindre privatiseringen udsættes. Mere info følger i de kommende nyhedsbreve.


Se referatet af den ekstraordinære generalforsamling afholdt den 27/2 -2024 , hvorefter det rådgivende ingeniørfirma Rambøll blev hyret til at gennemgå og vurdere tilstanden af de veje, som skal privatiseres.

Vurderingen omfatter en gennemgang af stikledningerne fra rendestensbrøndene til hovedledningerne, som er ejet af Aarhus Vand. Rendestensbrøndene (til regnvand) er også vurderet. Desuden er de fem fartbump med hævede flader på stamvejen i Jegstrupvænget blevet opmålt og vurderet.

Al materialet fra Rambøll er indsendt til kommunen som en del af GF Vængernes høringssvar vedr. den påtænkte nedklassificering af kommunes veje.

Du se eller hente filerne med materialet som pdf. Bemærk at filerne kan være store og selve rapporterne er meget tekniske og kan være svære at læse.

Rambølls tekniske rapport om vejene (pdf)
Oversigtskort samt opmålingen af fartbumpene på stamvejen i JV (pdf)

Rambølls tekniske rapport om stikledningerne m.m. (pdf)
Kort over regnvandsledningerne m.m. – arbejdstegning (pdf)
Gennemgang af de enkelte stikledninger med angivelse af fejl (pdf)


Aarhus Kommunes websider med information om privatiseringen af vejene.
De kalder det også omklassificering til private fællesveje.

Du kan se kommunens foreløbige tilstandsrapporter vedr. Jegstrupvænget og Skovgårdsvænget via denne side.

Parthøringsbrev Jegstrupvænget (udsendt i eboks 2024-01-31)(word)
Bilag 1 om vejret (pdf)
Parthøringsbrev Skovgårdsvænget (udsendt i eboks 2024-01-31)(word)
Bilag 1 om vejret (pdf)