Trafikstøj fra Landevejen

Støjskærmen ved Sønderbrokrogen.

Nyt fra Tranbjerg Fællesråd:

Mange er generet fra trafikstøj fra Landevejen og det er da også et emne, som vi har arbejdet en del med i Fællesrådet gennem årene og flere projektforslag har været på vej.

Senest har vi foreslået at bruge noget af overskudsjorden fra byggeriet af Bering-Beder Vejen til støjvolde langs Landevejen ud for Jegstrupvænget og Kirkevænget. Kommunen ejer i forvejen arealerne, så det burde da være lige til. Men nej – Desværre var projektledelsen for BBVejen ikke meget for det af flere årsager og desværre viste det sig desuden, at den gældende lokalplan for arealerne langs Landevejen forhindrer etablering af nye støjvolde. Ironisk nok kræver lokalplanen grønne plantebælter for at “dæmpe” trafikstøjen. I dag er det dog gængs viden, at plantebælter ikke virker på trafikstøj. Så lokalplanen skal ændres, hvilket kræver et større benarbejde.

Det skal dog nævnes, at det er lykkedes at få kommunen til at lægge støjdæmpende asfalt på Landevejen fra Slet og ned til broen over Letbanen. Så lidt er vi da kommet i mål med.

Teksten er skrevet til Tranbjerg Tidende (1-2021) på vegne af Tranbjerg Fællesråd. Det er mit håb, at vi får lejlighed til at drøfte det på den næste generalforsamling i Vængerne. Skal vi evt. nedsætte en “trafikstøjsarbejdsgruppe”?
Mvh. Jørgen Dahlgaard.